στο παιχνιδι της ζωης….by Ifi

…..δεν έχουμε έλεγχο σε όλα σε αυτή τη ζωή…κάποιες φορές δεν έχουμε καθόλου έλεγχο σε κάποια……..και ιδίως σε αυτά που αφορούν άλλους ανθρώπους….όπως και να φερθούμε, όπως και να συμπεριφερθούμε, όπως και να σκεφτούμε αυτά ακολουθούν τη ρότα τους που εξαρτάται καθαρά από αυτά τα άτομα…….

…αλλά στην ουσία αυτό δε συμβαίνει και με αυτά που αφορούν εμάς και καθορίζονται από εμάς……το ίδιο θα αναρωτιούνται, διαπιστώνουν, αντιλαμβάνοντα και όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα μαζί μας…..

theberry1com

…σε αυτή την περίπτωση απλά αποδεχόμαστε, σεβόμαστε και προσπαθούμε να κατανοήσουμε το πως και το γιατί λαμβάνοντας υπόψη πολλούς αστάθμητους, θεμιτούς και αθέμιτους παράγοντες…..ακριβώς όπως θα θέλαμε να κάνουν και οι άλλοι με μας και τις αποφάσεις ή κινήσεις μας…..

…φυσικά σε καμμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε, όπως και οι άλλοι δεν θάπρεπε να αποδεχτούν οποιαδήποτε κίνηση ή συμπεριφορά ή απόφαση που εμπερικλείει οποιαδήποτε μορφή βίας….είτε λεκτική, είτε σωματική είτε ψυχολογική…είπαμε αποδεχόμαστε, αλλά στο πλαίσιο θεμιτής συνύπαρξης, συναναστροφής και καλής γειτνίασης….

2bb9ba1a83fb2be352331a2a692dcafd

…υπάρχουν όμως και αυτά που με τη συμπεριφορά μας ή την αντίδραση μας μπορούν να διαμορφωθούν…σε κείνη την περίπτωση φροντίζουμε τις επιλογές μας αλλά και τη στάση που θα διατηρήσουμε…..

…έχουμε τη δύναμη μέσα μας να καθορίσουμε τη ζωή μας, αλλά πρέπει να θυμηθούμε να βασιστούμε στις γνώσεις μας, στην εμπειρία μας, στα βιώματα μας, αλλά και στις επιθυμίες και τα πιστεύω μας  και να μην παρασυρθούμε στο παιχνίδι να ικανοποιήσουμε πρώτα τους άλλους, γιατί έτσι υποβιβάζουμε εμάς….

….έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τι θα κάνουμε, τι θέλουμε, τι ζητάμε, τι μας καλύπτει, τι μας χρειάζεται, τι μας λείπει, τι μετράει για μας, τι ονειρευόμαστε, τι προσδοκάμε, τι θα σκεφτούμε, τι ταιριάζει σε μας στη φάση που βρισκόμαστε με ότι έχουμε ως μέσα υλοποίησης….

favimcom

…..έχουμε ως σύμμαχο το φόβο, γιατί αν τον αντιμετωπίσουμε ως προτέρημα τότε θα λειτουργήσει έτσι και όχι ως ανασταλτικός παράγοντας, αλλά ως μέσο που θα μας προσγειώσει όσο χρειάζεται για να πάρουμε φόρα και να συνεχίσουμε με περισσότερη ορμή….

….έχουμε ως προτέρημα την ευαισθησία μας, που μας κάνει να έχουμε μία τρυφερή ψυχή ναι μεν ανοιχτή, άρα ευάλωτη, αλλά ανοιχτή και σε οτιδήποτε όμορφο υπάρχει για να το αντιληφθούμε, να το εκτιμήσουμε και να το ασπαστούμε ή και να το απολαύσουμε…

…..έχουμε τη δυνατότητα να αλλάζουμε γνώμη και αυτό είναι μία σπουδαία δύναμη, αλλά και μία πραγματικότητα για μας και τους άλλους, γιατί αν μπορέσουμε να το αποδεχτούμε θα σταματήσουμε να αναλωνόμαστε στο τι συνέβηκε, γιατί συνέβηκε και τι ευθύνη έχουμε……

theberrycom

…..απλώς στο παιχνίδι της ζωής, μπαίνουμε για να παίξουμε, να αποδεχτούμε, να ανοιχτούμε, να δοθούμε, να δοκιμαστούμε, να δοκιμάσουμε, να πειραματιστούμε, να αφεθούμε, να ζήσουμε και φυσικά στην όποια αλλαγή φάσης, σκέψης, κατάστασης, απόφασης, να πληγωθούμε, να απορήσουμε, να εκτεθούμε…..αλλά χωρίς να ανοιχτούμε δε θα καταλάβουμε δε θα νιώσουμε τη ζωή και μπορεί να μη μας αρέσει αν το κάνουν οι άλλοι ας αναλογιστούμε ότι αυτό το νιώθουν πάντα αυτοί που βρίσκονται από την άλλη πλευρά αυτού που αποφάσισε κάτι….

lovejennyxoxo.blogspotcom

…….αλλά όλοι μας είμαστε ελεύθεροι να χαράξουμε το ταξίδι μας, να αντιληφθούμε ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί στη σκέψη, στην πράξη, στην αντίδραση και να μην μετανιώνουμε για τις επιλογές μας, γιατί κάποτε εμείς τις επιλέξαμε……και να δεχτούμε ότι αλλάζουμε όχι ως άνθρωποι, αλλά αλλάζουμε στο τι θέλουμε από τη ζωή…..και να μη αποκλείουμε τίποτα από τη ζωή για να αποφύγουμε πόνο ή απογοήτευση, γιατί έτσι δε θα νιώσουμε και δε θα ζήσουμε τίποτα που να αξίζει….

curiositiesbydickenscom

…..γιατί η ζωή αξίζει ως ένας δρόμος που είναι εν τέλει ο δικός μας δρόμος που συναντιέται και μπλέκεται με άλλους δρόμους(για πολύ ή για λίγο) και εμπεριέχει βράχους, λουλούδια, δέντρα, στενάκια, εθνικές, στροφές, κύκλους, αδιέξοδα, ευθείες, περάσματα, γέφυρες, ανηφόρες, κατηφόρες, στάσεις με βροχή, ήλιο, χιόνι, συννεφιά και είναι όμορφος αυτός ο δρόμος, γιατί είναι μοναδικός και είναι μακρύς για να μπορούμε να τον φτιάχνουμε όπως μας ταιριάζει και κουβαλάμε τις βαλίτσες μας και τις γεμίζουμε με όσα συναντάμε, με όσα μας συμβαίνουν, με όσα βλέπουμε, με όσα βιώνουμε…..υπέροχη ζωή γεμάτη για να μας γεμίζει και μας…..

”Μια φορά υπάρχουμε, δεν υπάρχει τρόπος να υπάρξουμε δυο φορές και μάλλον δεν θα υπάρξουμε ξανά ποτέ. Κι εσύ που δεν εξουσιάζεις το αύριο, αναβάλλεις τη χαρά. Και η ζωή πάει χαμένη με τις αναβολές ……….” Επίκουρος

263319909432942567_cCoWM0SS_c

featured image from taicarmen.wordpress.com, image 1, 2, 4, 7 from berry.com, image 3 from favim.com, image 5 from lovejennyxoxo.blogspot.com, image 6 from curiositiesbydickens.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s