το ανακατεμα της ζωης…..by Ifi

…μιά ζωή την έχουμε έλεγε το αθάνατο άσμα και αν δεν την γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε τι θα καζαντίσουμε(τώρα αυτό ακριβώς δε ξέρω τι σημαίνει) αλλά θα πρόσθετα και κάποια άλλα που κάνουμε για αυτή τη μία και μοναδική ζωή μας…

free-background-wallpapercom

…μιά ζωή που όλο την ανακατεύουμε, την ξεδιαλύνουμε, την ξεδιπλώνουμε. τη μαζεύουμε, τη μπερδεύουμε, την αναλύουμε, τη φτιάχνουμε, τη χαλάμε, την αποκωδικοποιούμε, τη φανταζόμαστε, τη χρωματίζουμε, τη σκεφτόμαστε, την αποποιούμαστε, τη δυσκολεύουμε, την απλοποιούμε, την παρατηρούμε να μας φεύγει, την κάνουμε καλύτερη, την ταλαιπωρούμε, τη μοιραζόμαστε, την ασφαλίζουμε, την αλλάζουμε, την αγαπάμε, την ομορφαίνουμε, την εκτιμάμε, τη γεμίζουμε προσποίηση, τη γεμίζουμε μαγεία,  την κάνουμε χαρούμενη, τη ζούμε συνειδητοποιημένα, την αφήνουμε στο παρελθόν, την απολαμβάνουμε…..

wallngcom

…και τελειωμό δεν έχει……σαν το γιοφύρι της Άρτας…….μία επισκευάζουμε, μία καταστρέφουμε, μία στήνουμε μία ξεστήνουμε, μία φτιάχνουμε, μία χαλάμε, μία χτίζουμε, μία γκρεμίζουμε……ένα έργο συνεχώς υπό κατασκευή, σε καθεστώς ανάπλασης, ανανέωσης, ανακαίνισης, ανακατασκευής, αναδόμησης……

im9eu

…..αλλά και αυτό λογικό είναι…βιώνουμε τόσες διαφορετικές καταστάσεις, περνάμε τόσες πολλές φάσεις, ζούμε διάφορα κάθε μέρα, συγχρωτιζόμαστε με τόσα διαφορετικά άτομα που αντδράμε, φερόμαστε, δρούμε, συμεριφερόμαστε σε κάθε περίσταση αλλιώς….

…και ταυτόχρονα ξαναανακαλύπτουμε συνέχεια εμάς, τι κουβαλάμε, τα πιστεύω μας, τα βιώματα μας, τα απωθημένα μας, τις επιθυμίες μας, τα θέλω μας, τα υπαρξιακά μας με διαφορετικό τρόπο…..και κινούμαστε ανάλογα…..

animateddekstopwallpaper.blogspotcom

….γι αυτό πολλές φορές είμαστε απρόβλεπτοι, μυστήριοι, ακατανόητοι, περίεργοι…..αλλά και χαρούμενοι, ευτυχισμένοι, ικανοποιημένοι, θετικοί…και μπερδεύουμε τους άλλους, μπερδεύουμε εμάς και αναρωτιόμαστε όλοι μαζί μα τι έγινε, πως άλλαξε, πως άλλαξα και άλλα τέτοια χαριτωμένα….

…..όμως σε αυτό το ταξίδι της ζωής το αδιάκοπο, το καθημερινό και το ρουτινιασμένο είμαστε όλοι συνοδοιπόροι, όλοι παλεύουμε για τη διαδρομή, για τις στάσεις, για τους σταθμούς, για τα αξιοθέατα, για το ίδιο το ταξίδι……και λίγο πολύ τα ίδια αναζητάμε, θέλουμε, προσδοκάμε….

???????????????????????????????????????????????????????????????????

……ας είμαστε θετικοί, πρόθυμοι να κατανοήσουμε το ταξίδι του άλλου και το δικό μας και ας αναλογιστούμε ότι όλο αυτό το ανακάτεμα της ζωής χρειάζεται για όλους μας…..για να βρούμε τη θέση μας, για να βρούμε που πάμε, για να βρούμε τι περιμένουμε, για να βρούμε με ποιόν θα καθήσουμε δίπλα, με ποιούς θα μοιραστούμε το βαγόνι, με ποιούς θα πιάσουμε κουβέντα στο διάδρομο και τι θα παραγγείλουμε κατά τη διάρκεια…

hdwallpapers.mi9com

…χωρίς ζωή ανάκατη δεν θα είχε ενδιαφέρον αυτό το ταξίδι…..και εμείς θέλουμε το ταξίδι αυτό της ζωής να είναι γεμάτο, να έχει απ’όλα και εμείς να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή, την κάθε μέρα και να προσπερνάμε τις δυσκολίες φτιάχνοντας ή περιμένοντας τα εύκολα, τα όμορφα, τα διαφορετικά…..

smscscom

…..αναλογίζομαι τα λόγια του Μίσσιου. «Η ζωή μας μια φορά μας δίνεται. Άπαξ, που λένε. Σαν μια μοναδική ευκαιρία. Τουλάχιστον, μ’ αυτήν την αυτόνομη μορφή της, δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξει ποτέ. Και μεις τι την κάνουμε ρε; Αντί να τη ζήσουμε; Τι την κάνουμε;».

…..ας θυμόμαστε ότι η ζωή είναι ένα δώρο, ένα σεντούκι, ένας θησαυρός ανεκτίμητος και μεις πρέπει να ξεχωρίζουμε και να κρατάμε τα διαμάντια και τα κάρβουνα να τα ρίχνουμε στο τζάκι…..και πολλές φορές μπορεί νάχει και μικρά νομίσματα αλλά ας μην τα παραβλέπουμε, γιατί είναι εξίσου πολύτιμα μην πω πολυτιμότερα, στο να δώσουν αξία στη ζωή μας….

wallngcom1

featured image from wallconvert.com, image 1 from free-background-wallpaper.com, image 2 and 8 from wallng.com, image 3 from im9.eu, image 4 from animateddekstopwallpaper.blogspot.com, image 5 from  1ms.net, image 6 from hdwallpapers.mi9.com, image 7 from smscscom

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s