may our hearts filled with the magic of Christmas…..by Ifi

Προς: τον Αγιο Βασίλη και τη γυναίκα του(είπαμε δίπλα σε έναν μεγάλο άντρα στέκεται(δεν κρύβεται ) μία εξίσου μεγάλη γυναίκα)

…αγαπητό υπέροχο ζευγάρι πρότυπο της μαγείας, της ασφάλειας, της χριστουγεννιάτικης παράδοσης, της προσμονής, που στολίζετε τα παιδικά όνειρα και ρίχνετε χρυσόσκονη σε μας τους μεγάλους, ποτέ δε ζήτησα κάτι, ποτέ δεν έστειλα γράμμα, αλλά επειδή μου αρέσει να πιστεύω στη μαγεία των χριστουγέννων θάθελα για μία φορά να σας γράψω και γω κάτι, να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας και αν μπορείτε βοήθηστε στο να τις υλοποιήσουμε………

wallpinocom

…ζούμε σε δύσκολες εποχές και ιδίως στη χώρα μου καθημερινά δοκιμάζεται η αντοχή, η υπομονή μας, αλλά και η επιβίωση μας……..πιστεύω όμως ότι στα δύσκολα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να σηκώνουμε και να μοιραζόμαστε τα όποια βάρη και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και με αφορμή τα χριστούγεννα να πάρουμε παράδειγμα από σας και να σκορπίζουμε πάντα τη μαγεία του να δίνω, τριγύρω μας και να προσπαθούμε να ομορφαίνουμε τον κόσμο τον δικό μας και των γύρω μας…….

dominiqueattawaycom

……έτσι θάθελα ο κόσμος να σταματήσει να γκρινιάζει, να αποδοκιμάζει, να κριτικάρει, να παραπονιέται, να σταματήσει να αδιαφορεί για ότι συμβαίνει γύρω του και να μη δίνει σημασία πέρα από τον εαυτό του….

…..θάθελα να γεμίσουν ελπίδα τα μάτια όλων για ένα καλύτερο αύριο, μια προσμονή για όμορφες μέρες και μία προσδοκία για μία ζωή υπέροχη…

….θάθελα να χαμογελάνε οι άνθρωποι σε όλους, να στολίζονται με το καλύτερο τους χαμόγελο και να μεταδίδουν θετική διάθεση στους άλλους, να χαμογελάνε αβίαστα, απρόσκοπτα, σκεπτόμενοι μόνο ότι πρέπει να χαίρονται τη ζωή και τις χαρές της….

…..θάθελα να είναι τρυφεροί οι άνθρωποι, να μη σκέφτονται και να μη δρουν με βία, να δείχνουν την τρυφερότητα τους στους άλλους ανθρώπους, στα ζώα, στους αδύναμους…..

framedrealitycom

…..θάθελα να μην κάνουν διακρίσεις οι άνθρωποι, γιατί κάποιος είναι ψηλός, κοντός, χοντρός, αδύνατος, ξανθός, μελαχροινός, καστανός, κοκκινομάλλης, άσπρος, μαύρος, κίτρινος, ροζ ή με πιτσίλιες, με άλλες προτιμήσεις ή με άλλα χαρίσματα, ή με κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι ο καθένας, γιατί οι άνθρωποι είναι καταπληκτικοί χάρη στη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα του καθενός….

….θάθελα οι άνθρωποι να βοηθάν το διπλανό τους, αυτόν που χρειάζεται κάτι, που δεν έχει κάτι, που βρίσκεται σε ανάγκη, να μοιράζονται ότι έχουν και ότι τους περισσεύει για να μάθουν τι σημαίνει εθελοντισμός, να μάθουν ότι πρέπει να νοιάζονται αυτόβουλα για το περιβάλλον τους και τους ανθρώπους του, για ένα καλύτερο αύριο, για ένα αξιοπρεπές σήμερα…..

….θάθελα οι άνθρωποι να μην έιναι άπληστοι, με ακόρεστες επιθυμίες για δύναμη, δόξα, επιβολή, κυριαρχία και να αγαπήσουν τον πλανήτη που μας δόθηκε να ζούμε και αντί να τον καταστρέφουν με πολέμους και πολιτικά παιχνίδια να φροντίσουν να γίνει καλύτερος για μας, αλλά και για τα παιδιά μας…..

…….θάθελα οι άνθρωποι να βλέπουν την ομορφιά γύρω τους, μέσα τους, δίπλα τους, να αντιλαμβάνονται τα μικρά θαύματα της ζωής και να τα απολαμβάνουν για να γίνονται ευτυχισμένοι και να μην περιμένουν το αύριο, το επόμενο, το κάτι άλλο, αλλά να ζούνε στο τώρα, σε αυτό που έχουν, σε αυτό που τους δόθηκε, σε αυτό που υπάρχει τριγύρω τους, γιατί η ζωή δραπετεύει αν δεν την αδράξουμε……

knowsphotoscom

…….ίσως ζητάω πολλά, αλλά ξέρω δεν είναι ακατόρθωτα και αν με βοηθήσετε λίγο με τη μαγική σας δύναμη της χαράς και της ευτυχίας θα μπορέσουν να επιτευχθούν για να γίνουν όλοι οι άνθρωποι καλύτεροι, για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος και κάθε χριστούγεννα  μαζεμένοι γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο να θυμόμαστε και να αναπολούμε την υπέροχη χρονιά που αφήνουμε πίσω μας…..

alices-adventuresinwonderlandcom

featured image from wallpaperup.com, image 1 from wallpino.com, image 2 from dominiqueattaway.com, image 3 from framedreality.com, image 4 from knowsphotos.com, image 5 from alices-adventuresinwonderland.com

One response to “may our hearts filled with the magic of Christmas…..by Ifi

  1. Pingback: …..μία μαμά γράφει ένα γράμμα στον Αη-Βασίλη – εσείς τι θα του ζητούσατε? | Σύλλογος Γονέων 3ου δημοτικού σχολείου Τριαδίου/Θέρμης·

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s