οτι θα θελαμε να ακουσουμε…..by Ifi

…..στην καθημερινότητα του πανικού, της τρεχάλας, των δυσκολιών, των προγραμμάτων, της ταλαιπωρίας, των υποχρεώσεων χανόμαστε πίσω και μέσα σε όλα, πολλές φορές χωρίς να το αντιληφθούμε…..έτσι μας προσπερνάνε άνθρωποι, στιγμές, εκπλήξεις, νέα και παλιά πράγματα, σαν ένα αεράκι που ούτε το νιώσαμε……

hdwallpaperstopcom

…..και όμως όλοι μας, λίγο πολύ μέσα σε όλα, θα θέλαμε κάποιες στιγμές να ακούσουμε κάποια πράγματα από τους άλλους που θα μας χαλαρώσουνε, θα μας ευχαριστήσουν, θα μας στηρίξουν, θα μας κάνουν να χαμογελάσουμε, θα μας ξεαγχώσουν, θα μας κάνουν καλό με κάθε έννοια….είτε σωματικά, είτε ψυχικά, είτε πνευματικά…..

mblog.managercoth

….τι πιό υπέροχο να ακούγαμε όλα τα κάτωθι όπως τα κατέγραψα με βάση τι θα ήθελα και γω να ακούω ή να πω….

1.σου χρειάζεται να κάνεις ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα σου και από όλα κάποιες στιγμές, για ανανέωση, χαλάρωση και για εκτόνωση….

2.ζήσε τη ζωή σου έντονα, την κάθε στιγμή της, γιατί οι μικρές στιγμές είναι που έχουν μεγάλη αξία……

3.δώσε σημασία σε ότι ασχολείσαι και θεώρησε ως σημαντικούς τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι…..

fineartamericacom

4.δε θέλω να αφήνεις να σε κρατάν πίσω πράγματα ή άνθρωποι που δεν το αξίζουν και σε στοιχειώνουν…συνέχισε να προχωράς μπροστά….

5.επειδή δεν είσαι καλά σήμερα δε σημαίνει ότι αυτό θα ισχύει για πάντα…δώσε χρόνο στον εαυτό σου να συνειδητοποιήσει ότι συνέβει και μετά να το προσπεράσει, λύσει, αφήσει, ξεχάσει, αντιμετωπίσει….

6.λέγε την αλήθεια για το οτιδήποτε, απλώς μη ξεχνάς να σεβαστείς τους ανθρώπους πρώτιστα ως οντότητες πριν ανοίξεις το στόμα σου….

mprhodescom

7.γέμισε γύρω σου με θετική αύρα, από ανθρώπους, καταστάσεις, σκέψεις και απομάκρυνε ότι αρνητικό για να νιώθεις καλύτερα…έτσι δε θα εξαφανιστούν τα άσχημα, απλώς εσύ έτσι θα τα αντιμετωπίσεις καλύτερα και πιό εύκολα…

8.πριν βγάλεις οποιοδήποτε συμπέρασμα για οποιονδήποτε σκέψου πρώτα τι βιώνει ο άλλος σε τι φάση βρίσκεται και τι ακριβώς αξίες, πεποιθήσεις και συνήθειες έχει…..

9.από όλα τα πράγματα που μπορούν να σου αφαιρέσουν – τα υπάρχοντα σου, τη νιότη σου, την υγεία σου, τις λέξεις σου, τα δικαιώματα σου – αυτό που δεν μπορεί κανείς να σου πάρει είναι η ελευθερία σου να επιλέξεις σε τι θα πιστέψεις και τι εσύ και η καρδιά σου θα αγαπήσετε…..

10.το μονοπάτι για τον προορισμό μας δεν είναι πάντοτε ευθεία…..έχει μονόδρομους, κυκλάκια, αδιέξοδα, λάθος δρόμους, λεωφόρους, στενάκια, λαβύρινθους, και πισωγυρίσματα…..  δεν έχει σημασία όμως ποιο δρόμο ακολουθούμε…..σημασία έχει το ότι ξεκίνησες….

11.μπορεί να πετυχείς σε κάτι μπορεί όμως και όχι….αυτό που έχει σημασία κάθε φορά είναι να μαθαίνεις κάτι, να σηκώνεσαι ξανά στα πόδια σου και να προσπαθείς ξανά……

12.η ζωή είναι μικρότερη από την εντύπωση που έχουμε σχηματίσει…… πολλές φορές μας δίνεται λίγος χρόνος για να είμαστε με αυτούς που αγαπάμε και ατέλειωτες ώρες για να αναπολούμε τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει…….

footnotessincethewildernesswordpresscom

13.έχω ένα καλό και ένα κακό νέο να σου πω: το κακό νέο είναι ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο…..το καλό νέο είναι ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο…..

14.η πορεία που αποφασίζεις να χαράξεις στη ζωή σου είναι απότέλεσμα των δικών σου και μόνο επιλογών…εγώ θα σταθώ δίπλα σου σε ότι συμβεί, θα σε ακούω πρόθυμα, θα στηρίζω τις επιλογές σου, μπορεί αν μου ζητήσεις να σου λέω τη γνώμη μου, αλλά ποτέ δεν μπορώ να βαδίσω αντί για σένα το δρόμο σου….

…….Η τέχνη της ζωής είναι να ξέρεις να απολαμβάνεις τα λίγα και να αντέχεις τα πολλά.……William Hazlitt

flickrivercom

featured image from deviantart.com ,image 1 from hdwall.paperstop.com, image 2 from mblog.manager.coth, image 3 from fineartamerica.com, image 4 from mprhodes.com, image 5 from torange.us, image 6 from footnotessincethewilderness.wordpress.com, image 7 from flickriver.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s