η παρεα κανει τη ζωη καλυτερη…..by Ifi

…..ένας γνωστός μου σήμερα διηγήθηκε το εξής περιστατικό :

”Ένας άστεγος μου ζήτησε φαΐ – δεν είχα μαζί μου, είπα να του φέρω. Μου ζήτησε στέγη – δεν είχα τη δυνατότητα, είπα θα το κοιτάξω. Μου ζήτησε να κάτσω δέκα λεπτά μαζί του, να πούμε δυο λόγια – έμεινα. Και είπαμε δύο, τρία, τέσσερα, έχασα την αριθμηση, γιατί μ’ έκανε η παρέα του να το ξεχάσω. Δε διαφέρουμε και τόσο σκέφτηκα. Στο κάτω κάτω, όλοι μας λίγη παρέα ζητιανεύουμε.”

hart-to-heartcom

…..και τότε με έβαλε σε σκέψεις……και συνειδητοποίησα ότι όλοι παρέα αναζητάμε απλώς με άλλη περιβολή και κάτω από διαφορετικές συνθήκες ή καταστάσεις και τη ζητάμε με διαφορετικό τρόπο ανάλογα σε τι φάση βρισκόμαστε…..τελικά όλοι οι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον ένα κοινό…δεν μπορούν(πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για να επιβεβαιωθεί και ο κανόνας) να μείνουν μόνοι, να ζήσουν μόνοι……και φυσικά εννοώ όχι για κάποιες στιγμές μοναξιάς που όλοι τις θέλουμε, αλλά για το σύνολο της ζωής μας….

picstopincom

…..αλλά σκέφτηκα και το ότι αυτό είναι όμορφο συναίσθημα, να αναζητάς την παρέα κάποιου για να περάσεις λίγη από την ώρα σου, για να διασκεδάσετε, για να χαμογελάσετε, για να συζητήσετε σοβαρά θέματα, για να χαλαρώσετε, για να γίνετε παρέα, για να γίνετε φίλοι, για να γίνετε ζευγάρι, για να  γίνετε εραστές, για να γίνετε οικογένεια……η ανάγκη για επικοινωνία, η ανάγκη για να μοιραστείς στιγμές, ανησυχίες, ευχάριστα, προβληματισμούς, την καθημερινότητα είναι βαθύτατη και πάντα υποβόσκει σε όλους μας….

controlccontrolcom

…..η επιθυμία κατανόησης του άλλου, η υποχωρητικότητα, η φροντίδα, το νοιάξιμο, μία συνεχόμενη προσπάθεια για τη διατήρηση της όποιας σχέσης, το να χαρίζεις το χρόνο σου, αλλά και η προσπάθεια να γνωρίσεις πέρα από τον άλλον και εσένα μέσα από την όποια σχέση και να εξελιχθείς, βελτιωθείς, ωριμάσεις, είναι στοιχεία που κρύβονται πίσω από την αναζήτηση της παρέας ….

ciaracreativecom

….εναλλαγές ευχάριστων και δυσάρεστων στιγμών, παλιές και νέες εμπειρίες, νέες ανάγκες που προκύπτουν από τη φάση που περνάμε, αξίες που υπάρχουν κοινές, η κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσουμε, τα οράματα ή και τα όνειρα  που θέλουμε να ζήσουμε μαζί με κάποιον άλλον για λίγο ή για πολύ…..

deviantartcom

…..γιατί τελικά μέσα από την παρέα που επιζητούμε, αναζητούμε, θέλουμε όλοι να νιώσουμε καλύτερα, πιό ολοκληρωμένοι ως άνθρωποι, πιό υγιείς ψυχικά, χαρούμενοι, ικανοποιημένοι, ασφαλείς, ανέμελοι, χαλαροί έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με χαμόγελο το οτιδήποτε……

thisnextcom

featured image from graphic-exchange.com, image 1 from hart-to-heart.com, image 2 from picstopin.com, image 3 from controlccontrol.com, image 4 from ciaracreative.com, image 5 from deviantart.com, image 6 from thisnext.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s