χιουμορ…..τοσο απαραιτητο……by Ifi

…το χιούμορ είναι μια ιδιαίτερη μορφή επικοινωνίας που συνδέει άμεσα τη λογική, το συναίσθημα και τη σοφία, γιατί για να είναι πετυχημένο το χιούμορ πρέπει να είναι και έξυπνο….

i-zwi-twn-karfiwn-13

….το χιούμορ, είναι καταρχήν μια ολόκληρη φιλοσοφία και μια ολόκληρη στάση απέναντι στη ζωή και στις κάθε μορφής εκδηλώσεις της, είναι το ν’ αντιμετωπίζω καλοδιάθετα καταστάσεις που μου προκαλούν άγχος, ταραχή ή και αμηχανία, ακόμη είναι το να βλέπω την εύθυμη πλευρά ακόμη και σ’ αυτά που δύσκολα τα αντέχει η ανθρώπινη φύση, να μπορώ να εκτονώνω την εκρηκτική ή να φαιδρύνω τη δυσάρεστη ατμόσφαιρα με εύστοχες και έξυπνες παρατηρήσεις που προκαλούν το γέλιο και τη χαλάρωση….

…..χιούμορ είναι ακόμη το να μπορώ να διακρίνω τη σοβαρότητα απ’ τη σοβαροφάνεια που περιέχει σ’ αρκετό βαθμό το στοιχείο του γελοίου, το να είμαι σε θέση να σατιρίσω ακόμη και τον εαυτό μου και να δεχτώ κι απ’ τους άλλους το καλοδιάθετο « πείραγμα»…..

i-zwi-twn-karfiwn-14

….χιούμορ συναντάμε από τα αρχαιοελληνικά χρόνια με ατάκες που μείναν στην ιστορία

* Είπε κάποιος στον Αρίστιππο ότι η Λαΐδα δεν τον αγαπά, αλλά προσποιείται. Ο φιλόσοφος τότε απάντησε: «Ούτε το κρασί ή το ψάρι με αγαπούν, εγώ όμως τα απολαμβάνω».

*Η Ξανθίππη είπε στον Σωκράτη με παράπονο: ” Σε καταδίκασαν άδικα” και της απαντά ο Σωκράτης: ” τι ήθελες να με καταδικάσουν δίκαια;;;;”

*Είπε κάποιος στον Διογένη: ” Οι συμπολίτες σου σε καταδίκασαν σε εξορία” και απαντά ο Διογένης: ” και εγώ τους καταδίκασα να μένουν στον τόπο τους.”

i-zwi-twn-karfiwn-35

…βέβαια μέχρι και σήμερα το χιούμορ κυριαρχεί στη ζωή μας….δεν είναι ότι δεν ζούμε σε δύσκολες ή περίεργες εποχές, απλώς μέσω του χιούμορ ξεσπάμε, αντιδράμε, αμυνόμαστε και παρουσιάζουμε με φαιδρό τρόπο την πραγματικότητα….

i-zwi-twn-karfiwn-36

…κάνουμε καλό στην υγεία μας, αφού με το χιούμορ δραστηριοποιούμε τον εγκέφαλο μας, τον ωφελούμε, επηρεάζουμε την κονωνικότητα μας και έτσι κάνουμε καλό και στη σωματική και στην ψυχική μας υγεία…….το κατάλληλο χιούμορ στην κατάλληλη στιγμή μας αποφορτίζει, μας χαλαρώνει, μας διασκεδάζει, εκτονώνει το άγχος, μας κάνει να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες , ενισχύοντας την άμυνα μας σε ότι μας ταλαιπωρεί….

……το χιούμορ που προκαλεί γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο που μπορεί να πάρει κάποιος…μας δημιουργεί μία θετική συναισθηματική κατάσταση, μας γεμίζει με αισιοδοξία, οξύνει την εγκεφαλική μας λειτουργία, διευρύνει την πνευματική μας λειτουργία και τη δημιουργικότητα μας….

i-zwi-twn-karfiwn-37

…το χιούμορ  απαιτεί ευγένεια, λεπτότητα και διακριτικότητα και εφόσον χρησιμοποιηθεί σωστά έχει πολλά οφέλη

-μπορεί να μας βγάλει από δύσκολες καταστάσεις

-να σπάσει τη σιωπή σε μία παρέα

-να σπάσει τον ”πάγο” με κάποιους άγνωστους

-μπορεί να μας κάνει να αντιστρέψουμε τα αρνητικά μας χαρακτηριστικά προς όφελος μας μέσω του αυτοσαρκασμού

-να μας κάνει πιό αποδεκτούς σε παρέες, να μας κάνει πιό κοινωνικούς

-και στα δύο φύλα αρέσουν αυτοί που έχουν χιούμορ, οι γυναίκες θαυμάζουν τους άντρες με χιούμορ και οι άντρες θαυμάζουν τις γυναίκες που θα χαμογελάσουν και θα αστειευτούν αντί να γκρινιάζουν

-τα πιό δύσκολα πράγματα λέγονται πιό εύκολα μεταξύ σοβαρού και αστείου

-το χιούμορ είναι σαν ιός …..είναι μεταδοτικό

othersid.gr

…σκεφτείτε το χιούμορ σαν ένα εισιτήριο διαρκείας για μία εύκολη και ευχάριστη καθημερινότητα….

i-zwi-twn-karfiwn-17

όλες οι φώτο πάρθηκαν από την ιστοσελίδα otherside.gr και το άρθρο Η ζωή των καρφιών

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s