οχι αλλα καρβουνα….εεε συμβουλες…by Ifi

…κάθε μέρα σε κάθε συζήτηση, κουβέντα, ανάλυση θα ακούσεις και μία συμβουλή……..μάλιστα στις περισσότερες περιτπώσεις οι συμβουλές είναι παραπάνω από μία…

…όλοι έχουν κάτι να συμβουλέψουν λόγω ηλικίας, λόγω πείρας, λόγω εμπειρίας, λόγω γνώσεων, λόγω συνήθειας, λόγω ιδιοσυγκρασίας….

…..κάποιοι καλοπροαίρετα, κάποιοι έτσι απλώς για να πουν κάτι, κάποιοι γιατί δεν αναγνωρίζουν τις προσπάθειες σου, κάποιοι το κάνουν για να τους προσέξουν, κάποιοι γιατί τους ταιριάζει ως ρόλος…..

theyecorg

…συμβουλές για σχέσεις, οικογένεια, παιδιά, φιλίες, εργασία, σπουδές, ιατρικές, μέλλον, παρόν και φυσικά συμβουλές  και για άλλα όχι τόσο κρίσιμα όπως αγορές, διακόσμηση, μαγειρική, ταξίδια, βιβλία, τέχνη…κτλ κτλ

…για τα όχι τόσο σημαντικά ζητήματα, είναι ωραίο να τα μοιράζεσαι και να αναλύεις και να περνάς χρόνο με κάποιον που σε συμβουλεύει κάτι, άσχετα αν τελικά το πιό πιθανό είναι να κάνεις ότι είχες στο μυαλό σου από την αρχή…..

lbbdgovuk

…..αλλά για τα κρίσιμα θέματα όταν ο άλλος δε ζει τη δική σου ζωή, όσο και να σε υποστήρίζει, όσο και να σε έχει γνωρίσει, δε γίνεται να ξέρει επακριβώς τι γίνεται στο δικό σου κεφαλάκι, τις σκέψεις σου, του φόβους σου, τα όνειρα σου, τα πιστεύω σου και σε τι φάση βρίσκεσαι και τι αέρας φυσάει εκείνη τη στιγμή γύρω σου, ώστε η συμβουλή που θα σου δώσει να σου ταιριάζει, ή να είσαι έτοιμος/η να την ακούσεις…….άσε που πάντα θάναι θεωρητική και συνήθως βασιζόμενη σε δικές του/δικούς της συνδυασμούς σκέψεων και εμπειριών…..

leadershipfreakwordpresscom

…… και αν το εκτιμήσεις εκ του αποτελέσματος ελάχιστες φορές έως ποτέ δεν ακολουθούμε τις συμβουλές που μας δίνουν, γιατί άλλη αίσθηση να τρως τα μουτράκια σου μόνος/η σου και να συζητάς μετά για το τι θα μπορούσε να είχες κάνει αλλιώς…όταν είσαι φορτισμένος από ότι γίνεται, σπάνια θυμάσαι τι σου είπαν, προτείναν, απορρίψαν, υπερθεματίσαν….

startupcambridgeco

….βέβαια καλό είναι να θέλεις ή καλό θάταν να θέλεις να έχεις τις ευθύνες των αποφάσεων και των πράξεων σου, να έχεις ιδία άποψη για το ποιό δρόμο θα ακολουθήσεις για όλα όσα σε αφορούν και να κρατήσεις τους φίλους για να είναι δίπλα σου όταν θέλεις να πανηγυρίσεις ή να σε μαζέψουν…..ας μην είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη του τι θα κάνεις στη δική σου ζωή….

…..εξάλλου αν δεν δοκιμάσεις αν δεν προσπαθήσεις πως θα ξέρεις αν έπρεπε κάτι να γίνει με κάποιο τρόπο…..κανείς δε γεννήθηκε με όλες τις οδηγίες χρήσης παραμάσχαλα, ούτε πήγε σε σχολείο που να στα μαθαίνουν όλα…..δοκιμάζουμε πειραματιζόμαστε, μεγαλώνουμε, αλλάζουμε τρόπο σκέψης και δράσης και κάθε φορά αντιμετωπίζουμε το οτιδήποτε με τα τότε δεδομένα……

greatblackspeakerscom

”Ένα αγκάθι εμπειρίας, αξίζει όσο ένα δάσος υποδείξεις”                     Λόουελ Τζέιμς Ράσελ

…όλοι έχουμε από ένα εισιτήριο για το δικό μας ταξίδι με τις δικές μας στάσεις, σταθμούς, πισωγυρίσματα, λάθος τρένα, κατευθύνσεις, τέρμα…..

πόσο μου αρέσει και πόσο σωστό μου ακούγεται αυτό το ρητό από τον Γαλιλαίο ”Δεν μπορείς να διδάξεις τίποτα στον άνθρωπο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να τον βοηθήσεις ν’ ανακαλύψει αυτό που έχει μέσα του.”

……και κλείνοντας αν δεν ”πάθουμε” ή καλύτερα αν δεν ”μάθουμε” πως θα μας έρχεται κάθε φορά να δώσουμε και μεις μία συμβουλή, μη σου πω παραπάνω ως γνώστες των μυστικών αυτής της ζωής?……. 😀

8

featured image from theawsc.com, image 1 from theyec.org, image 2 from lbbdgov.uk, image 3 from leadershipfreak.wordpress.com, image 4 from startup.cambridge.co, image 5 from greatblackspeakers.com, image 6 from unregistered.gr

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s