το παλιο καφε αυτοκινητο…..by Ifi

…Το παλιό καφέ αυτοκίνητο ήταν το μόνο σημάδι ζωής στην παλιά εθνική.’Ετρεχε σα δαιμονισμένο καταπίνοντας τα χιλιόμετρα που μοιάζαν ατέλειωτα, καρφωμένα πάνω σε ενα στεγνό, αλλά και στυγνό τοπίο… βράχια και μετά έρημος….

7

….Ο Τζόσουα ήταν κυνηγημένος, αλλά ήθελε να ξεφύγει, να απαλλαγεί από το παρελθόν που τον βάραινε σαν ένα ασήκωτο φορτίο και στοίχειωνε τα όνειρα του και την ύπαρξη του….

…Αν και ήταν αντίθετος στην έννοια του πολέμου, όντας ειρηνόφιλος βρέθηκε στη δίνη του, πέρα και πάνω από τη θέληση του, αναλαμβάνοντας υπεύθυνος χερσαίων επιχειρήσεων, εδώ και τρία χρόνια . Και οι μάχες συνεχίζονταν χωρίς να διαφαίνεται ένα τέλος ή έστω μία ανακωχή….

…Πάλευε καθημερινά με τη συνείδηση του για την εμπλοκή του, τις αποφάσεις ζωής πάνω στους άλλους που έπαιρνε και τις καθημερινές συρράξεις με τους ανώτερους του για την ανοησία του πολέμου, που δεν υπερσπιζόταν κανένα ιδανικό, παρά μόνο τα συμφέροντα άλλων. Τις νύχτες οι εφιάλτες διαφαίντευαν το είναι του, ξυπνούσε συνέχεια ιδρωμένος με κομμένη την ανάσα…..

7

….’Ετσι ένα σούρουπο δεν άντεξε, αποκαμωμένος ψυχικά έκλεψε το παλιό καφέ αυτοκίνητο μία αντίκα του στρατηγού και ξεχύθηκε στην παλιά εθνική. ‘Ηξερε ότι θα τον αναζητούσαν για εσχάτη προδοσία. ‘Ηθελε όμως να βρει ένα νέο πρόσωπο μία νέα ψυχή.Μπορούσε άραγε να γίνει αυτό?…

…Να καταφέρει να σταματήσει αυτόν τον εφιάλτη όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά όπου υπήρχε μέτωπο μάχης.’Ηθελε να κάνει τα όπλα να σιγάσουν, να σταματήσουν τον εκκωφαντικό θόρυβο που σκορπούσαν και στη θέση τους να έμπαινε η προσπάθεια για ειρήνη, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να προσθέσουν ευημερία και πρόοδο στον κόσμο που βρήκαν και παρέλαβαν και να τον παραδώσουν στις επόμενες γενιές καλύτερο……..

featured image from blog.hemmings.com, image 1 from dubbelju.com, image 2 from undiscovered-yosemite.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s