τελειοτητα υπαρχει?……..ναι μεσα στην ατελεια…..by Ifi

..καθημερινά δεχόμαστε καταιγισμό διαφημίσεων, αλλά και άρθρων, εκπομπών σχετικά με την τελειότητα….

…τέλεια σχέση, τέλεια δίαιτα, τέλεια τηλέφωνα, τέλεια σπίτια, τέλεια μηχανήματα, τέλειο έγκλημα, τέλεια μέρα, τέλειο φιλί, τέλειο μαξιλάρι……όλα μα όλα είναι τέλεια ή πρέπει να είναι τέλεια, αλλιώς κάτι έχουμε ή κάνουμε λάθος, κάτι μας λείπει…..

A-Thousand-Perfect-Things-150x150

….τέλειοι άνθρωποι, τέλεια αγαθά, τέλειες υπηρεσίες…..χμμμ τελειομανία που θυμίζει…ο πλανήτης της τελειότητας(εγώ το μόνο πλανήτη με ονοματεπώνυμο που ξέρω είναι των πιθήκων)

…τι θα πει τέλειο? κάτι χωρίς ατέλειες, χωρίς παραλείψεις, χωρίς λάθη, χωρίς ελαττώματα…μα γίνεται αυτό? και αν όντως συνέβαινε τότε τι θα έμενε για μας να κάνουμε, να συμπληρώσουμε, να προσθέσουμε, να φτιάξουμε, να καλυτερεύσουμε…..

quotestreecom

…….δε θα ήταν ιδιαίτερα βαρετά όλα και όλοι αν ήταν τέλεια και τέλειοι……δε θα μας κούραζε μετά απο λίγο, δε θα μας φαινόταν όλα ίδια και απαράλλαχτα…..σα να ήταν όλα βγαλμένα από ένα καλούπι, από το ίδιο εργοστάσιο? μα δεν είμαστε μηχανές που τις θεωρούμε τέλειες(παρόλο που και αυτές έχουν και τα ελαττώματα τους, χαλάνε) …….

31525_20130503_185649_beauty_02

……..ο καθένας είναι διαφορετικός και γι αυτό μοναδικός στην όποια ατέλεια του…για φανταστείτε να έψαχνε ο καθένας μας τον τέλειο/τέλεια να χάναμε ατελείωτο χρόνο και μόλις τον/την βρίσκαμε να διαπιστώναμε ότι και αυτός/η έψαχνε τον/την τέλεια και δεν του /τη κάνουμε γιατί θέλει νάμαστε κάπως αλλιώς τέλειοι……….

while-youre-busy-looking-for-the-perfect-person

……ή μήπως η αναζήτηση του τέλειου είναι μία πρόφαση μία κάλυψη για να δικαιολογήσουνε τη μη ικανοποίηση τους με κάτι απτό, τη συνεχή αναζήτηση του άπιαστου, γιατί ή δε ξέρουν τι ακριβώς ψάχνουν, είτε γιατί δεν ξέρουν να το εκτιμήσουν και στη συνέχεια να το κρατήσουν, είτε αφού το βρούν πάνε γα το επόμενο τέλειο……..

michaelcovelcom

…η ζωή είναι υπέροχη χωρίς να είναι τέλεια και για να το φιλοσοφήσουμε ακόμα περισσότερο καθε ώρα της μέρας και της νύχτας κρύβει τη δική της μοναδικότητα(καμία νύχτα δε μοιάζει με τις προηγούμενες)….

…κάθε άνθρωπος  είναι υπέροχος, γιατί έχει τα δικά του ατελή χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει και είναι μοναδικός γιατί χρειάζεται να βρείς διαφορετικό τρόπο για να τον/την προσεγγίσεις(κανένας δε μοιάζει με τους υπόλοιπους)…..

footballhdwallpapercom

….κάθε λουλούδι, κάθε δέντρο, κάθε φυτό είναι υπέροχο, γιατί έχει τα δικά του χρώματα, σχήματα και αρώματα που το κάνουν να ξεχωρίζει, να διαφέρει με τις κάθε ατέλειες του (και κανένα δε μοιάζει με τα υπόλοιπα, ακόμα και να είναι της ίδιας ”οικογένειας”)

….κάθε ζωάκι είναι υπέροχο γιατί έχει τα δικά του στοιχεία τα εξωτερικά αλλά και συμπεριφοράς που το κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλά άλλα ίδια σαν αυτό(και έτσι κανενα δε μοιάζει με το άλλο)

itsworthquotingcom

…..τελικά η τελειότητα είναι μάλλον μία έννοια, μία λέξη άπιαστη, ένας όρος που εφευρέθηκε για να κρυβόμαστε, να σκεπαζόμαστε κατά το δοκούν από πίσω της……..γιατί η ζωή, η φύση δεν είναι τέλειες…είναι όμως υπέροχες  στην αρμονία και την μελωδικότητα που τις διακρίνει μέσα από τις ατέλειες τους…..

slowyourhomecom

featured image from theycallme.teddydeviantart.com, image 1 from a thousand perfect book, image 2 from quotestree.com, image 5 from michaelcovel.com, image 6 from footballhdwallpaper.com, image 8 from slowyourhome.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s