Οι 10 θεμελιωδεις αρχες του Γκαντι

διαβάστε το άρθρο πατώντας στο λινκ…

Οι 10 θεμελιώδεις αρχές του Γκάντι

Ινδός πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης ακτιβιστής. Υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία και εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας έναντι των καταπιεστών.

Η διδασκαλία του επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και μαζί με τον ασκητικό βίο του συνέτειναν στο να καταστεί παγκόσμιο σύμβολο και ορόσημο της φιλοσοφικής και κοινωνικοπολιτικής διανόησης του 20ού αιώνα. Έγινε ευρύτερα γνωστός με την προσωνυμία Μαχάτμα, που φέρεται να του απέδωσε στα 1915 ο Ινδός νομπελίστας ποιητής και φιλόσοφος Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ και στα σανσκριτικά σημαίνει Μεγάλη Ψυχή.(κείμενο απο τη Wikipedia)

………ειρηνιστής, με σπάνια χαρίσματα, ανθρωπιστής, που πάλευε για ότι πίστευε μέχρι να το πετύχει, φιλόσοφος αλλά της πραγματικότητας,  ότι έλεγε και υποστήριζε μπορούσε να επιτευχθεί, γιατί πρώτος τα εφάρμοζε, μοναδικός για την πραότητα του………

…..ένα πρότυπο θάπρεπε να είναι για όλους εμάς τους σύγχρονους του που θεωρούμε ότι με όποια μορφή βίας(λεκτική, σωματική, με όπλα, τρομοκρατική, πολιτική, ) θα επιβληθούμε και θα επιβάλλουμε την ”όποια τάξη” και θα διασφαλίσουμε τα αγαθά και τους ανθρώπους…….

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s