Marilyn Monroe……. what a smile….by Ifi

…..βγήκαν στην επιφάνεια κάποιες ακτινογραφίες που ετοιμάζονται να πουληθούν σε δημοπρασία( φυσικά φρίξαν τα δημοσιεύματα αυτές τις μέρες) για τη Μέριλυν που αποδεικνύουν ότι έκανε κάποια πλαστική και ενώ όλοι το υποπτευόταν κανένας δεν ήθελε να το πιστέψει………..

from shootingfilm.net

from shootingfilm.net

ένας άνθρωπος όμως δεν καθορίζεται μόνο από το αν έκανε πλαστικές…και ιδίως στο χώρο του κινηματογράφου και γενικά του θεάματος πρέπει να φροντίζει ιδιαίτερα αυτό που τον προωθεί…. το εξωτερικό περίβλημα….

……η Μέριλυν  ήταν πολύ παραπάνω από μία ηθοποιός, από μία πλαστική κούκλα…ήταν ένα απόλυτο θηλυκό, μία γυναίκα αισθησιακή(το γ κεφαλαίο), διέθετε γοητεία και ένα υπέροχο χαμόγελο(αυτό δεν μπορείς σίγουρα να το αποκτήσεις με πλαστική),  ευαίσθητη που άφηνε λίγη από τη χρυσόσκονη της από όπου περνούσε….μάγευε όποιον τη γνώριζε και όλοι ήθελαν να αγγίξουν ………αποπλανούσε με το βλέμμα της και με την κίνηση της ….γιατί είχε μία αθωότητα που δεν ήταν επιτηδευμένη και κατάφερνε να τη θαυμάζουν γυναίκες και άντρες…

…..λατρεύω το χαμόγελο της (αναβλύζει από μέσα της), το βλέμμα της, τη θηλυκότητα της…..την ομορφιά της την εσωτερική ……που την έκανε να λάμπει………… μία γυναίκα που δείχνει να ξέρει τη δύναμη της, την επίδραση της τους άλλους και παρ’ολα αυτά να αναζητάει την τρυφερότητα, την αγάπη με όλες της τις ανασφάλειες….μία αληθινή γυναίκα

….στις φωτογραφίες της σε μαγνητίζει και σε παρασέρνει με τη στάση της το βλέμμα της και το χαμόγελο της…τη θαυμάζεις, την συμπαθείς ………και κάποιες σχετικά άγνωστες πληροφορίες για αυτήν

  1. Στη συλλογή της υπήρχαν 200 βιβλία, ανάμεσά τους Τολστόι και Γουίτμαν. Δήλωνε ότι το αγαπημένο της βιβλίο ήταν ο Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόις το οποίο της άρεσε να διαβάζει φωναχτά, άκουγε Μπετόβεν, ενώ είχε παρακολουθήσει και μαθήματα λογοτεχνίας στο UCLA.
  2. Αγαπημένος της ζωγράφος ήταν ο Γκόγια: «Ξέρω αυτόν τον άνδρα πολύ καλά, έχουμε τα ίδια όνειρα, βλέπω τα ίδια όνειρα από τότε που ήμουν παιδί» είχε δηλώσει η διάσημη σταρ.
  3. Ηταν η δεύτερη γυναίκα που είχε δική της εταιρεία παραγωγής (η πρώτη ήταν η Μερί Πίκφορντ).
  4. Παρά το ταλέντο της (για το οποίο μιλούν οι συνεργάτες της και οι συνάδελφοί της που την είδαν να παίζει στο Actors Studio), η Μέριλιν επέλεγε ρόλους χαζής ξανθιάς, στους οποίους ήταν, βέβαια, αξεπέραστη.

….η Μονρόε δεν ήταν η καλύτερη ηθοποιός που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο. Ίσως δεν ήταν καν η πιο σέξι –αν και σίγουρα είχε αισθησιασμό. Είχε όμως την πιο επιδραστική παρουσία από μετέπειτα ηθοποιούς/γυναίκες……..μάλιστα πολλές ήταν που προσπάθησαν να τη μιμηθούν …….

……έτσι από τους πίνακες του Άντι Γουόρχολ στις σύγχρονες διαφημίσεις, τη μόδα, τις φωτογραφίες, τα κοσμήματα……. το όνομα της Μέριλιν εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να πουλάει. Η Μονρόε έπαψε να είναι απλώς γυναίκα πολλά χρόνια πριν το θάνατό της. Μετατράπηκε σε σύμβολο, σε εικόνα εκμεταλλεύσιμη.

…..κάποιες από τις ατάκες που είπε, είτε σε ταινίες, είτε στην πραγματική της ζωή είναι πολύ πετυχημένες:

“I believe that everything happens for a reason. People change so that you can learn to let go, things go wrong so that you appreciate them when they’re right, you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself, and sometimes good things fall apart so better things can fall together.”
————-

“Imperfection is beauty, madness is genius and it’s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.”
————

“If you can make a woman laugh, you can make her do anything.”
————-

“The real lover is the man who can thrill you by kissing your forehead or smiling in to your eyes or just staring into space.”                                    ————-

“Keep smiling, because life is a beautiful thing and there’s so much to smile about.”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s